+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

[Interjú] Balog Viktória IFBB Bikini Pro: Az álomszép test és a siker titka

2023-07-20 12:30
[Interjú] Balog Viktória IFBB Bikini Pro: Az álomszép test és a siker titka
Mennyi munkával és lemondással jár megépíteni a tökéletes testet és megszerezni a profi kártyát? Mi a siker kulcsa? Tarts velünk és ismerd meg Balog Viktória IFBB Bikini Pro inspiráló történetét!

Milyen versenyen vettél részt legutóbb, milyen eredményt értél el?

2023. május 13-án volt az utolsó versenyem Írországban, ahol a profi kártyát sikerült megszereznem, így a jövőben a profi mezőnyben tudok versenyezni.

Mennyi idő volt felkészülni a versenyre?

Erre a versenyre nagyjából fél év alatt készültem fel, egész pontosan januárban kezdődött el az aktív felkészülés.

Balog Viktória


Hány edzésed volt egy héten?

Hivatalosan öt edzésem volt egy héten, de én beépítettem még egy plusz edzésnapot is, így hat edzésem volt hetente a felkészülési idő alatt. Az edzések a kardióval együtt nagyjából két, két és fél órát tettek ki.

Mi volt a legnehezebb a felkészülés során? Mi az, amit nehéz megszokni?

Nem kell sokáig gondolkodnom rajta, ez a diéta. Én nagyon szeretek enni, és ráadásul kifejezetten édesszájú vagyok, ezért nekem a diéta a legnehezebb. A felkészülés során szigorú diétán voltam, így csak bizonyos élelmiszereket fogyasztottam. Nehéz volt, hogy étteremben vagy családi összejöveteleken sem tudtam azt enni, amit szerettem volna, nekem szigorúan tartanom kellett a diétát. Egyszóval a felkészülés étkezés terén is rengeteg lemondással és önmegtartóztatással járt.

Mi megy a legkönnyebben a felkészülés alatt?

Ez nagyon egyszerű: az edzés. Imádom ezt a sportot és szerencsére nekem nem jelent gondot, ha újra és újra le kell mennem az edzőteremben és keményen edzeni. Egyszerűen csak szeretem csinálni. Persze azt is hozzá kell tennem, hogy maga az edzés egy nap két-három órát vesz igénybe, míg az étkezésre állandóan, a nap 24 órájában figyelni kell.

Van kedvenc gyakorlatod a felkészülés során?

Kedvenceim a váll gyakorlatok. Mivel kis izomcsoportról van szó, viszonylag könnyű edzeni, ezért az eredmény is hamar látszik. Ez mondanom sem kell, hogy nagyon motiváló tud lenni.

Milyen táplálékkiegészítőket fogyasztottál?

Vitaminokat, ezen belül D és C vitamint, valamint magnéziumot, kalciumot, probiotikumokat, és ízületvédő tablettákat szedtem.

Ki motivált a felkészülés alatt?

Nagyon sokat köszönhetek Kökény Bélának, az edzőmnek, hisz az ő sport iránti szeretete, szenvedélye átragadt rám is, és ez folyamatosan egy óriási hajtóerőt és motivációt jelentett. Természetesen meg kell említenem Kökény Béla feleségét, Váradi Juditot is, aki a felkészülés során mindvégig támogatott. Persze nem hagyhatom ki a páromat sem, aki mindig mellettem volt és átsegített az esetleges mélypontokon. Biztosan állíthatom, hogy nélkülük nem sikerülhetett volna így a versenyre való felkészülésem, és nem értem volna el ilyen eredményeket sem.

Miért kezdtél el sportolni? Hogyan kezdődött?

Én alapvetően egy sportoló családból jövök, édesapám kaszkadőr, édesanyám pedig táncosnő, így a sport és a mozgás szeretete a családunkban mindig is jelen volt. Nagyjából tíz évvel ezelőtt mentem le először egy edzőterembe és rögtön magával ragadott ez a sport.

Mikor gondoltál arra, hogy versenyeken indulj?

Amikor elkezdtem edzeni, sok pozitív visszajelzést kaptam és az óriási lendületet adott. Sokan mondták már akkor, hogy nekem profi szinten kellene ezzel a sporttal foglalkozni, mert nagyon jók az adottságaim. Sajnos azonban ez egy drága sport, ezért sokáig nem tudtam versenyeken indulni. A tavalyi, 2022-es év volt az első év, amikor több versenyen is elindultam és szerencsére rögtön sikereket értem el.

Milyen sikereket értél el tavaly?

A tavalyi évet végig versenyeztem és mindenhol sikereket értem el. 2022. májusban a Kökény Classic Regional versenyen Overall 2. helyet, 2022. júliusában az Amateur Olympia Portugalia versenyen kategória győzelmet, Overall 4. helyet szereztem meg.

Volt, aki ellenezte, hogy versenyezz?

Édesapám kezdetben nem támogatta, hogy versenyeken induljak, amit utólag teljesen megértek. Szülőként féltett, hisz tudta, hogy az élsport teljesen más, mint az amatőr sport. Az élsportban hatalmasak az elvárások fizikailag, a szervezet sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, és persze lelkileg is megterhelő.

Voltak kudarcok?

Szerencsére az eddigi sportolói pályafutásom alatt kevés kudarc ért. Ha mégis mondanom kell egyet, akkor az idei svédországi kvalifikációs versenyen elért 5. hely volt az eddigi legnagyobb csalódás, hisz itt mindannyian sokkal jobb eredményre számítottunk.

Mi a siker kulcsa?

Ha négy szóban kellene összefoglalni, akkor ez a természetes testi adottság, a kitartás, a fegyelem, és az alázat. Véleményem szerint a sikerhez mind a négyre szükség van.

Mi a jövőbeni célod, terved?

Egy korábbi nagy tervem vált valóra most, mivel bekerültem a Kökény-Team szakmai csapatába, aminek elképesztően örülök. A szakmai csapatban most már én is a felkészítő edzők táborát erősítem, részt vállalva az edzésprogramok kidolgozásában és a sportolók felkészítésében. Nekem ez óriási megtiszteltetés, és persze izgatottan várom a közös munkát. Másik nagy célom hogy a 2024-es Mr. Olimpiára megszerezzem a kvalifikációt.

Mikor láthatunk megint versenyen?

Profiként már idén szeretnék megint színpadra állni, erre várhatóan ősszel vagy év végén kerül majd sor. Most egy rövid pihenő után, újra elkezdem a felkészülést, hogy a következő versenyen ismét a legjobb formámat tudjam nyújtani.

2023-07-20 12:30