+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Öt ok amiért érdemes edzőterembe járni

2020-07-21 19:45
Öt ok amiért érdemes edzőterembe járni
Ez a pszichológia hatalma: ha járnál konditerembe, ha rendszeresen edzenél, akkor semmi okod nem lenne elolvasni ezt a cikket. De mivel elkezdted, az máris kiderült, hogy szükséged lehet egy kevés extra motivációra, hogy belevágj. Úgyhogy itt is van, összegyűjtöttünk néhány okot, miért érdemes edzőterembe járni.

Még azt is meg kell győzni, akinek bérlete van!

Különös statisztika, de igaz: a bérlettel rendelkezők 67%-a (tehát három emberből kettő) is csak heti egy alkalommal veszi rá magát arra, hogy elmenjen edzeni. Ez aranybánya a konditermeknek, mert majdnem biztos, hogy soha nem használod ki a bérletedet, és többet költesz el egy hónapban a – feleslegesen – megvett havi bérletedre, mintha napijegyet vennél.

De ha úgy sem mész le a konditerembe hogy bérleted van, akkor hogyan győzzünk meg? Nehéz lesz, de megpróbáljuk!

Edzőterembe járni egészséges!

Gondolj abba bele, hogy iskolás korodban biztosan volt heti 2-3 tornaórád. Lehet, hogy sportoltál is mellette. Aztán egyre kevesebbet mozogtál, mindig volt mire fogni. Ez nem tesz jót az egészségednek. Az edzőterem legalább egy kicsit visszavisz a sport világába. Érdemes lemenned, és legalább azokkal a gépekkel dolgoznod, amik nem okoznak nagy fizikai megterhelést, vagy amiket könnyen bírsz. A konditerem nem csak egészséges egyébként, hanem új barátaid is lesznek majd onnan.

Viszlát stressz!

A csajok szoktak csak stresszesek lenni, nekik van erre az egészre szükségük, igaz? Pedig nem. Minden ember lehet stresszes, és a stressz nem csak belső feszültséget okoz, hanem fizikai problémákat is. Az edzőterem lehet az a hely, ahol elfelejthetsz mindent, és magadra összpontosíthatsz. Tökéletes stresszoldó, miközben alakot formálsz.




Mennyi ideig akarsz élni?

Minden felmérés azt mutatja, hogy azok az emberek, akik sportolnak, évekkel tovább élnek mint azok, akik nem sportolnak. Ráadásul ez az élet minőségibb, hiszen fiatalosabbak, fittebbek azok akik sportolnak.

Gondolj abba bele, hogy ha te egy egészséges, stresszmentes, jó alakú lány vagy, akkor nem csak sikeresebb vagy az életben, hanem (ki kell mondanunk) magasabb polcról tudsz „válogatni”. Ugyanez elmondható a pasikra is: teljesen nyilvánvaló (kár lenne elhallgatni), hogy egy izmos, férfias, egészséges pasi nagyobb eséllyel él tartalmasabb életet, mint az aki elhanyagolja magát.

Van egy számunk is: + 4-5 évet remélhetsz, ha rendszeresen edzel.

A konditerem jó hobbi

Ha sokat – és rendszeresen – jársz edzőterembe, akkor egy idő múlva szinte hobbid lesz. Nem úgy fogsz rá gondolni, hogy „már megint mennem kell” hanem várni fogod, hogy végre mehess. Ahhoz, hogy ezt érezd érdemes célokat kitűzni magad elé. Nem kellenek lehetetlen célok. Nem kell minden héten sokkal jobbnak lenni, vagy erősebbnek, vagy gyorsabbnak, mint a múlt héten. Elérhető célok kellenek, olyanok amik motiválnak téged. Aztán az egyik nap azt veszed észre, hogy „edzésnap” van, és várod, és hiányzik.

Minden segítséget megadunk ahhoz, hogy elérd az edzőtermi céljaidat: kattints!


2020-07-21 19:45