Az egyes receptek összetevőit ízlés szerint lehet hasonló zöldséggel és gyümölccsel pótolni, de alapvetően az összes elem könnyen hozzáférhető bármelyik szupermarketben.
Mogyorókrém + banán: Hogy megfelelő energiaszinttel kezdjük bele az edzésbe, nem kell más tennünk, mint mogyorókrémet, banánt, tejet és fehérjeport összeturmixolni. Az utóbbi kettő biztosítja a fehérjét, a banán pedig a szénhidrátot és rostot. A mogyorókrém ráadásul a sós-édes ízével fantasztikusan finommá teszi a mixet. A mogyorókrém nem a Nutellát jelenti, itt a klasszik amerikai sós mogyorókrémre kell gondolni!
Bogyós gyümölcsök és natúr joghurt: A bogyós gyümölcsökkel sem lehet tévedni, a tél megérkeztével pedig a fagyasztott változatok is felhasználhatók erre a célra. Áfonya, málna, szeder, ribizli és minden olyan termés kiváló, mely a fanyar és az édes íz mellett a rostokat és az energiát is biztosítja. A natúr joghurt pedig a megfelelő savanykásságot és a fehérjét hozza be a turmixba.
Trópusi ízbomba: Hámozzunk meg egy mangót, egy kivit és ananászt, majd adjunk hozzá 100%-os narancslevet és fehérjeport. A turmixolás után egy igazi trópusi mixet kapunk, melyből minden korty után másik gyümölcs karakteres íze fog kiérződni.
Csokis élmény: Nagyon jók a gyümölcsös turmixok, de néha kifejezetten valamilyen édes csokoládéra vágyunk. Erre tökéletes ez a recept, melyben csokis fehérjeport keverünk el tejjel és banánnal. A banán a joker, mely finom ízével sehonnan sem lóg ki, de meg tudja adni azt a textúrát, ami egy igazi turmixnak kell.
Ha nincs otthon csokis por, akkor forró vízbe egy edényt kell állítani, majd ebben kell folyamatos kevergetéssel felolvasztani egy-két kocka csokoládét. A fekete csoki nagyon jól áll a banánnak, de a tejcsoki sem rossz. Az ezekben lévő cukorral főleg diéta alatt kell számolni, de néha ezeknek is bele kell férniük egy normális edzésprogramba.
Méregtelenítő zöld turmix: A testünket ért oxidatív stressz miatt nagyon sok méreganyag gyűlik fel, ezeket antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel kell semlegesíteni. Ez a zöld turmix pont erről szól, a vad, zöld ízét a hozzáadott édes összetevők lágyítják el. Ugyanannyi mennyiségű, általában 1 csészényi spenótlevelet, kelkáposztát és nagy szemű szőlőt kell a turmixba önteni, utóbbiból a magokat, előbbiekből a fás szárakat kell kivágnunk.
Hogy a turmix könnyebben dolgozzon, fel is apríthatjuk őket. Ehhez kell hozzáadni egy megpucolt és felaprózott narancsot és banánt. A rosttartalom miatt mehet még hozzá éppen otthon lévő semleges gyümölcs, például banán vagy alma, és ha a turmixolás közben túl sűrű lenne, akkor kevés víz is. Az elkészült keverék szuper antioxidáns, és brutálisan felpörgeti az energiaszintet is.