+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Mennyit kell edzeni egy kiló fogyáshoz?

2020-09-17 11:38
Mennyit kell edzeni egy kiló fogyáshoz?
A fogyás receptje egészen egyszerű, és ez soha nem fog változni: ha kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe mint amennyi szükséges, akkor fogyni fogsz. Nincs „alkati kérdés” nincs „genetika”, nincs semmi, ami mögé el lehet bújni. De mit kell tenni, és mennyit kell edzeni ahhoz, hogy lefogyj egyetlen kilót?

7000 kalória: az a fránya matek

Az a baj a fogyással, hogy az egész (nagyjából) negyedikes matematika. Egy kis osztás, egy kis kivonás, és összeadás. De nézzük is meg miről beszélünk.

Ha szeretnél leadni egy kiló zsírt, akkor ahhoz, hogy ez sikerüljön 7000 kalóriától kell megszabadulnod. A gond most kezdődik. Tételezzük fel, hogy sikerül úgy enned, hogy mindössze (és ezen most komoly hangsúly van, hiszen egy komolyabb ebéd, vagy egy erősebb reggeli (de a kettő együtt biztos) 2000 kalóriát eszel egy nap. (És ennyire is van szükséged)

Ha azt találod ki, hogy 1500 kalóriás étrendet fogsz követni (kíméletlenül és kompromisszumok nélkül) akkor napi 500 kalóriával fogsz kevesebbet bevinni a szervezetedbe mint amennyi kell neki. Jöjjön egy kis matek, mit is spórolsz? A 7000 kalória / 500 kalória az azt jelenti, hogy pontosan 14 nap alatt fogsz lefogyni egy kilót.

A Beachbody becsapás

Mi ezért nem szeretjük az „Érd el az álomalakodat 30 nap alatt” és a „Beachbody 10 nap alatt: szuperprogram” átvágásokat, mert mielőtt ennek bedőlsz vegyük elő megint a számológépet.

Mondjuk, hogy május végén, június elején észreveszed, hogy van rajtad 7 kiló. Az azt jelenti (szorzunk), hogy 49 000 mínusz kalóriát kellene produkálnod az álomtesttömegért. Feltételezzük, hogy akármeddig (hiba nélkül) tudod tartani a napi -500 kalóriát.

Ez 98 nap, szóval éppen szeptemberre leszel csúcsformában. Ez így nem fog menni, építsünk be mellé egy edzést. 

És ha edzel is?

Kétségtelen, hogy az edzéssel jó néhány kilokalóriától tudsz megszabadulni, de kettő dolgot kell figyelembe venned. Az egyik az, hogy vannak határaid. Ha 2000 kalóriára van a testednek szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát, és ezt te éppen azért csökkentetted 1500-ra (ez azért 20%-kal kevesebb) mert szeretnél fogyni, emellé csak olyan edzés fér bele, ami azért nem nulláz le.



Mondjuk egy közepesen erős aerobik 500 vagy egy kemény intervall edzés 700 kalóriával már embert próbáló lehet és nagyon erős elhatározást, kitartást feltételez. De, mondjuk, hogy megcsinálod.

Hol is állunk most? Ott, hogy 2000 kalóriát vittél be tegnap, de ma csak 1500-at. Van 49 000 kalória pluszod, ami elvileg 98 nap alatt menne le, de még 500 kalóriányit leedzel naponta, tehát 49-50 nap alatt fogsz álomalakúvá válni, júniushoz képest. Július közepére, végére.

Nem rossz, lesz 1 jó hónapod a nyáron amikorra eléred az álomalakodat.

Közben az sem mindegy mit eszel

Mondjuk, hogy 1500 kalóriát viszel be a szervezetedbe. Megteheted úgy, hogy megeszel 3-4 tábla csokit, ez majdnem annyi. Ahogy beviheted jó minőségű ételekkel is. A különbség az lesz, hogy az egyik esetben a csoki megdobja a vércukorszintedet és beépül a sejtjeidbe, zsírként, míg a második esetben lassan dobja meg, és lassan is bontja el

Fogyni nem egyszerű de rendszeres testmozgással, és Biotech termékekkel sikerülhet. Nézz szét nálunk most.

2020-09-17 11:38