+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Kollagén: varázsszer, vagy valódi megoldás?

2020-06-12 18:32
Kollagén: varázsszer, vagy valódi megoldás?
A kollagén az egyik legfontosabb fehérjénk. Azért felelős, hogy a csontjaink és a szöveteink rugalmasak legyenek, feladata a sejtek közti tér kitöltése, legtöbben a bőrfeszesítő hatása miatt ismerik. De vajon igaz-e mindaz, amit a kollagénről mondanak? Utánajártunk, kiderítettük, és megírjuk. Tudj meg mindent a kollagénről.

Szépséget, minden áron!

Régen, az istenek mannát falatoztak a szépségükért, kortalanságukért. Kleopátra, a szépségéről híres egyiptomi királynő – akinek kozmetikai szalonok ezrei, kozmetikai szerek tucatjai viselik a nevét – mézes kecsketejben fürdött, hogy minél tovább megőrizze nőiességét. A modern nők pedig különböző szerekkel próbálnak minél tovább szépek, fiatalok, és üdék maradni.

Most éppen a kollagénnel. De mi az igazság a kollagénről? Elmondjuk!

Beszéljünk a kollagénről: pontosan mi is az?

A kollagén – technikailag – a szervezetünk legfontosabb fehérjéje, nagyjából a testünk 30%-át teszi ki. Tulajdonképpen a testünk ragasztóanyagának is szokták hívni. Kétséget kizárólag fontos tehát a kollagén. De mi a gond vele? 

Oké, mi a gond a kollagénnel?

Az, hogy a szervezetünk – körülbelül – 25-30 éves korunkig termel annyit, amennyire szükségünk van. Ahogy idősödünk egyre kevesebbet, és kevesebbet termel, míg nagyjából 50 éves korunkra szinte leáll a kollagén termelése a szervezetünkben.

Nincs más megoldás, mint az, hogy pótoljuk a kollagént, és tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy azért tesszük, mert csodaszép, feszes bőrt szeretnénk, vagy a csontjaink egészsége miatt. Pótolnunk kell. Többféleképpen pótolhatjuk a szervezetünkből hiányzó kollagént. Összegyűjtöttünk néhány módszert, amivel pótolhatod ezt a csodálatos anyagot.

1: Kollagén tartalmú ételek

A kollagént legegyszerűbb olyan ételekkel pótolni, amelyek kollagént tartalmaznak. A csontleves például kitűnő külső kollagénforrás. Amikor elkészíted, tulajdonképp pont úgy csinálod, ahogy a kollagénes táplálékkiegészítők készülnek. A tojás, a zselatin is kitűnő kollagénpótló, ahogy a csirke, vagy a halak is azok. Ha sokat fogyasztasz ezekből az ételekből, akkor a kollagénháztartásod hálás lesz.

2: Kollagén tartalmú gyümölcsök, zöldségek

Vannak olyan kollagén tartalmú gyümölcsök is, amelyek segítségével felturbózható a kollagénkészlet, igaz ezek sokszor drágák, vagy szezonálisak. A különböző magvas gyümölcsök (a málna, az áfonya és az egres) például telis -tele vannak kollagénnel, ahogy a trópusi gyümölcsök is: a kiwi, a guavara, a mangó és az ananász. Kevésbé finom, de tartalmaz kollagént a hagyma (a baj, hogy pont a fokhagyma, és nyersen kell enned) és az olyan leveles zöldségek is mint a kelkáposzta, vagy a spenót.





3: Kollagén tartalmú magvak

A magvakat azért írtuk külön, mert sem nem gyümölcsök, sem nem zöldségek. A baj az velük, hogy viszonylag drágák és okozhatnak (a túl sok magolaj miatt) mellékhatásokat, de tény, hogy a dió, a kesudió, a mandula kollagént tartalmaz.

4: Az osztriga

Az osztriga megosztó. Vagy szereted, megeszed, és egy szuper kollagénforráshoz jutottál, vagy nem szereted, a hideg ráz tőle, és soha nem eszed meg. Tény, hogy van benne kollagén.

5: Kollagén tartalmú kapszulák

Bármilyen finom is, nem ehetsz minden nap csontlevest, bogyós gyümölcsökkel és osztrigával, mert rengeteg időd menne el a főzéssel, és egy idő után egysíkúan táplálkoznál. Ráadásul – ha csak a kollagénbevitelt tartjuk szem előtt – rengeteget kellene enned ezekből. Ennél jobb megoldás, a kollagénkapszula, amiben nem csak kollagén van, hanem számtalan kiegészítő és nyomelem, és vitamin is.

Kattints, mutatunk: https://fitguru.hu/termek/biotechusa-hyaluronic-collagen-30db

A kollagén nem varázsszer: a megoldás maga!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kollagén nem varázsszer, hanem egy olyan fehérje, amit, ha pótolsz, akkor frissebb, üdébb, fiatalosabb, szebb, telítettebb lesz a bőröd. A rendszeres szedésével a striák, a narancsbőr is eltűnhet, halványodhat, valamint feszesedhet a bőröd is. A kollagén tehát nem varázsszer, a megoldás maga.

Kattints érte


2020-06-12 18:32