+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Gyorsan elkészíthető body builder ételek

2020-09-02 11:21
Gyorsan elkészíthető body builder ételek
A body builderek étrendje gyakran szigorú megkötéseket igényel, de egy kis leleményességgel gyorsan elkészíthető ételek is felhasználhatók erre a célra. Mivel a testépítés során teljesen tőlünk függ, milyen diétát követünk, ezért nem létezik egyetlen, legjobb étrend.

Ebben a cikkben néhány gyorsan elkészíthető receptet mutatunk be, melyből mindenki kiválaszthatja a számára legjobban tetszőt.

Fehérjével felturbózott hot dog

A hot dog könnyen elkészíthető étel, és ha a fehérjebevitelt akarjuk növelni, könnyen felturbózhatjuk egy kis darált húsos raguval. A hot doghoz szükség lesz 6 teljes kiőrlésű bucira és 6 alacsony zsírtartalmú, pulykából készült virslire. A bucikat majdnem teljesen félbe vágjuk, a virsliket meg megfőzzük.

A raguhoz egy kisebb fej hagymát megfuttatunk kevés olívaolajon, majd ráöntjük a darált húst. Kissé megpirítjuk, és kevés vizet hozzáadva megpároljuk. Sóval, őrölt borssal, ízlés szerint fokhagymaporral ízesítjük. Amikor a hús kész, beleöntünk egy doboz sűrített paradicsomot, és az egészet összeforraljuk. Ha szeretjük az erőset, akkor chilipelyhet is adhatunk az ételhez.

A kész ragut a hotdogra kanalazzuk, így növelve meg a fehérje tartalmát. A fél kg. pulykahúsból és 6 hot dogból 3 adag étel lesz, mely adagonként nagyjából 500 kcal-t, 50 g fehérjét, 45 g szénhidrátot és 15 g zsírt tartalmaz. Természetesen ezek az értékek nagyban függenek attól, hogy milyen sovány darált húst és virslit találtunk.

Sajttal és spenóttal töltött csirkemell

A csirkemellnek nem kell unalmasnak lennie, hiszen kiválóan lehet tölteni. Ehhez el kell kezdeni bevágni, majd mielőtt teljesen átvágnánk, megállni. A két felet kiterítve egy pillangó formát kapunk, és ezt lehet töltetékkel telerakni.




Az így előkészített húst saját ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk, majd ráhelyezzük a megmosott spenótleveleket, egy felszeletelt paradicsomot és a kedvenc sajtunkat. A spenóthoz nagyon illik például a feta.

A húst hajtsuk össze, tűzzük meg fogpiszkálókkal, majd sütőbe téve süssük készre. Kis vizet lehet alá önteni, és ha nehezen sül, alufóliával le lehet takarni. Az utolsó 5 percben pedig a fóliát eltávolítva, színt adhatunk a húsnak.

A kész csirkemellet barna rizzsel tálalhatjuk. 20 dkg csirkemellhez 5 dkg csökkentett zsírtartalmú feta szükséges, így a rizzsel együtt kb. 500 kalóriát tartalmaz az étel. Emellett bevihetünk vele 65 g fehérjét, 25 g szénhidrátot és 12 g zsírt is, az összetevők minőségétől függően.

Fehérjével felturbózott amerikai palacsinta

Ha már unjuk a turmixokat, a tejsavófehérjét süteményekbe is süthetjük. Erre jó példa a következő amerikai palacsinta, ahol 1 nagyobb tojás fehérjéjére, 1 csésze zabpehelyre, 1 közepes banánra, fél csésze áfonyára, 1 teáskanál sütőporra és 1 adagolókanálnyi fehérjeporra van szükség.

A zabpelyhet első lépésben lisztté kell őrölnünk, majd hozzáadni a tojást, banánt, fehérjeport és a sütőport. A turmix vagy aprító segítségével egynemű tésztává kell dolgoznunk őket. Ezután bele kell keverni az áfonyát, és kb. két evőkanálnyi halmokat képezni a közepesre felmelegített serpenyőben.

Az apró palacsinták rövid időn belül elkészülnek, ahogy az egyik fele megsült, át kell fordítani, és a másik oldalát is világosbarnára sütni. A fenti adag 1 személyre elegendő, és negyed óra alatt kész az egész. A kb. 450 kalória mellé így 30 g fehérjét, 50 g szénhidrátot és 10 g zsírt vihetünk be.


2020-09-02 11:21