+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

A barna rizs kreatív felhasználása

2020-07-28 19:53
A barna rizs kreatív felhasználása
Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk a rizs előnyeiről, ahol megemlítettük, hogy a fehér rizs miért ideális étel a body builderek számára. Akkor arról is szó volt, hogy a barna rizzsel érdemes vigyázni, és inkább csak változatosságként szabad fogyasztani a fehér változat mellett.

Ennek fő okai, hogy nehezebben emészthető, lassabban készül el, és jellegzetes széna illata van, ami sokak számára zavaró lehet. Elhagyni azonban nem ajánlott az étrendből, mivel telis-tele van vitaminokkal és nyomelemekkel. Ebben a bejegyzésben olyan tippeket szedtünk össze, melyekkel kreatív módon lehet elkészíteni a barna rizst.

Krémes cukkinis barna rizs

A cukkini nem csak a body builderek, de az egészségtudatos emberek kedvenc zöldsége is, napestig lehetne sorolni az előnyeit. Ráadásul minden ételt fel tud dobni, nincs ez másképp a barna rizzsel sem.

A következő ételhez előfőzött barna rizsre, néhány fej gombára, egy fej hagymára, egy szép cukkinire, olívaolajra, sóra, borsra és ízlés szerint fokhagymára van szükség.

Az apróra kockázott hagymát fel kell tenni az olívaolajra, és el kell kezdeni dinsztelni. Amint átlátszóvá válik, mehet rá a szintén apróra kockázott cukkini és gomba, és az egészet addig kell pirítani, míg finom illatot nem ereszt.

A párolódó keveréket fel kell önteni egy kis húslevessel, amelyhez egy leveskockát felfőzünk egy kevés vízben. Hozzáadjuk az előfőzött rizst, sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, míg az egész étel krémessé nem válik. Zúzott fokhagymával vagy fokhagymaporral ízesíthetjük, ha szeretjük az ízét. Amennyiben szükséges, apránként további húslevest lehet hozzáönteni. Akkor van kész, ha a rizs puha, a cukkini és a gomba pedig még kissé roppanós. Ha van otthon egy kanál natúr joghurt, akkor azt is az ételhez keverjük, és még frissen fogyasztjuk.

Rizses csirkeleves gazdagon

Ha szeretjük a levest, akkor a rizses csirkeleves az az étel, amit akár minden nap másképp készíthetünk el. Az összetevők változtatásával különféle sűrűséget, roppanósságot és textúrákat varázsolhatunk az étkezésbe, miközben az előnyünkre fordíthatjuk a barna rizs és a zöldségek jótékony hatásait.




Az apróra kockázott csirkemell filét megfuttatjuk néhány csepp olívaolajon, és amikor már mindenhol megpirult, felöntjük vízzel. Hozzáadunk egy leveskockát, majd alacsonyra vesszük a lángot.

A leveshez adagoljuk az előre elkészített zöldségeket, amelyben ízlés szerint lehet vékonyra vágott sárgarépa, petrezselyem, brokkoli, karfiol, kukorica, zöldbab vagy újhagyma is. A boltok fagyasztóiban nagyon sokféle zöldségmix kapható, melyek ideálisak ehhez az ételhez, elég csak egy-egy maréknyi fagyasztott zöldséget hozzákeverni a leveshez, és máris megvan a változatosság.

Az előfőzött barna rizst is a leveshez öntjük, és olyan sűrűre készítjük, amilyenre szeretnénk. A fűszerezéssel is további változatokat kaphatunk. Sóval és borssal a klasszikus húsleves irányába indulhatunk el, cseppnyi tárkonnyal és egy kanál tejföllel pedig egészen más ízvilágot kapunk. Ezt az ételt nagyon szépen lehet tálalni is, mivel jól mutat a sokféle szín a fehér tányéron vagy levesesbögrében.

Készételek a BioTechUSA Bolt kínálatában

Amikor épp nincs idő főzni, akkor jöhetnek jól a Polcz készételei, melyek elérhetők a BioTechUSA Bolt kínálatában is. A termékeket csupán be kell tenni a mikróba vagy át kell melegíteni a serpenyőben, és máris pótolhatók az edzés során elhasznált tápanyagok. Ha már rizses receptekről beszéltünk, akkor ajánljuk a Polcz Zöldborsós csirkéjét rizzsel, érdemes kipróbálni.

2020-07-28 19:53